¤#&%¤%#"¤&/¤

Var ska jag börja? De senaste dagarna så har vi haft mycket att tänka på och beslut att fatta. Nu på måndag skulle vi lämna in vår kära bil på service och byte av styrleder och ett trasigt dimljus. Sen behövde vi även köpa nya vinterdäck då det inte finns nån mönstring kvar i våra. Vi räknande med att lägga ca 9000 på service och däck. Ingen rolig summa men det var ett måste. Men i tisdags när Ante skulle skjutsa Tindra till frita så började det låta konstigt om bilen och det kändes inte bra att köra med den. Han fick åka till verstad efter han lämnat Tindra. Gubben där stängde av bilen direkt och sa att det var fel på generatorn! Bara en ny generator kostar ca 6000 till vår bil plus arbete. Dessutom så har båda nycklarna till bilen slutat funka, vi har inga vanliga nycklar utan det är ett kort man stoppar i bilen och trycker på en knapp så startar man och stänger av. De måste programeras om och det kostar 1700 per kort! Med lite enkel matematik så är vi då uppe i 18400 och då är inte arbetskostnaden med för generatorn. Om vi är glada? Oooo ja!

Massa frågor har vi ställt oss. Är det värt att laga bilen? Ska vi köpa en ny? Ska vi sälja den i befintligt skick? Ante ringde till en bilfirma och frågade vad vi skulle kunna få för bilen med dessa fel och de svarade att vi inte skulle få ett öre. Vi kunde få 20000 om vi lagade den först. Men om vi lagar den och sen säljer den så går vi antagligen back då lagningen kostar mer än vad vi får betalt för. Så nu har vi kommit på att vi ska köpa de reservdelar vi behöver på skroten, där kostar generatorn 1500 istället och däck kunde man också köpa där. en kompis ska hjälpa oss att laga bilen. Sen så kommer vi sälja den. Men inte till bilfirma. På blocket så ligger likadana bilar ute för 40000. Vilket jävla skit det är med bilar.

Vet inte om jag skrivit tidigare att båten gick sönder i sommar? Men det gjorde den iallafall. Vi kommer få pengar från försäkringen för den. Men som det är just nu så har vi varken bil eller båt.

Allt kunde ju inte ha kommit mer olägligt med tanke på att vi behöver spara en del pengar till bebisen kommer och allt som ska köpas. Börjar bli trött på att vi har sån otur jämt. Ante är så beroende av bilen då han inte kommer i tid till jobbet om han ska ta bussen efter han lämnat Tindra. Det är han som ska vara först på plats och pricka av folk eftersom han är ansvarig. Mamma har varit snäll och lånat ut sin bil. Vad skulle vi göra utan henne?

Bebisen verkar må bra iallafall och det är skönt. Det sparkar som aldrig förr och man både känner och ser utanpå magen nu. På måndag går jag in i vecka 21. Så då är jag halvvägs :)

Nu ska jag fixa lite frukost.

Kommentarer
Helen

Hej Jenny!Vi har bokat tid hos Crocus i Linköping. Man bokar via internet och det heter tillväxtultraljud. Vanligt tillväxtultraljud kostar 900:-(det som vi ska göra.) & med 3D 1500:- men med 3D skulle man helst vänta till vecka 28. Vanligt ultraljud med könsbestämmning görs här från vecka 20. Jag kommer vara i vecka 21 när vi kollar=)

Det fanns flera tider lediga att bara välja på, han lägger upp för ca 6 veckor framåt.

allt bra med dej annars? mår magen bra?

kramar/helen

2011-10-06 @ 14:59:04
URL: http://www.milfamera.bloggplatsen.se
Helen

Hihi, för mej är det precis tvärtom, kände mycket mer med Ellinor. Jag känner bebisen, men inte alls varje dag och inte så rejäla sparkar utan mer puffar.Tre fyra gånger har jag känt mer rejält. Så jag kanske har moderkakan i vägen denna gång. Eller som mamma säger, att jag kanske bär barnet långt bak.

Jag själv tröttnar aldrig på färg, du skulle se mitt hem, rosa i varje rum!=)

Vi kommer att berätta det. Jag vill dela det med alla känner jag. Speciellt för Ellinor. Skulle inte gå att hålla det hemligt för alla kulle märka det på färgerna jag köper på kläder osv.

hihi.

kramar

2011-10-07 @ 08:34:15
URL: http://www.milfamera.bloggplatsen.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!