Uppdatering!

Nu är det vanlig vardag igen. Ante är tillbaks på jobbet och Tindra är i skolan. De här två veckorna har verkligen gått jättefort!

Tänkte berätta lite om förlossningen/snittet.

Söndagen den 12/2 så var det tänkt att Tindra skulle ha sovit över hos sin farmor och farfar eftersom vi skulle åka redan 5.30 på måndag morgon. Men jag såg på henne att hon inte ville och hon var lite blek. Hon sa att hon var tvungen att kräkas och det gjorde hon också. Jag sa till Ante att han fick ringa sin mamma och säga att Tindra inte kommer för jag ville verkligen inte att hon skulle åka dit om hon inte ville. Vi kom överens om att farmor skulle komma tidigt på måndag morgon istället och då blev Tindra jätteglad och mådde hur bra som helst efter hon fick reda på det. Tindra har alltid kunnat framkalla kräkningar när hon blir nervös och orolig.

Måndag 13/2 gick jag upp redan kl 4 eftersom jag skulle duscha med bakteriedödande svampar och ville inte behöva stressa. Väckte Ante kl 5 och vi packade det sista. Vi väckte Tindra och pratade lite med henne och förklarade att hon snart skulle få komma till oss på sjukhuset och hälsa på bebisen. Farmor kom och vi åkte till bb.

När vi kom fram dit fick jag lämna urinprov, blodprov, de satte ctg och gav mig dropp. Fick även kateter! Fy det var det värsta jag varit med om, gjorde inte så ont när de satte in den men fy vilken obehaglig känsla. Självklart blev jag ju kissnödig direkt och kallade på sköterskan, då sa hon, det är bara att du kissar, det kommer ju i röret. Men det tog ett bra tag för mig att kunna släppa det där att jag ligger i sängen och ska kissa. Känns ju som man kissar på sig. Men till slut kunde jag inte hålla mig längre och började gråta samtidigt som jag kissar. Kollade i påsen och visst kom väl kisset där i men fy så förnedrande det var.

7.50 rullas jag till operation där vi får vänta i ett väntrum. Ante fick byta om till klassiska gröna operationskläder.
De lägger ryggbedövning, som inte alls var så otäckt. Benen känns varma med en gång. Sen testar de så att jag är ordentligt bedövad innan de börjar operationen.

8.28 Börjar operationen och 8.43 föddes lilla Cornelia. Det var inte som på tv då de bara tar ut barnet utan de försöker att föda fram det genom snittet de gjort i magen. De trycker hårt på magen och hjälper barnet ut på det sättet. Det var väldigt obehagligt då man känner att de håller på men det gör inte ont. 9.26 är operationen klar och jag är ihop sydd och förs till bb igen.
Bedövningen släppte efter ett par timmar och då började jag få ont. Fick morfin sprutor mot smärtan. På eftermiddagen/kvällen så var det dags att gå ur sängen, ta bort katetern och duscha. Att ta sig upp ur sängen var det värsta jag varit med om, två stycken fick hjälpa mig och jag grät så ont gjorde det. Men när jag väl var uppe så kändes det inte så mycket. Men att lägga sig igen gjorde också fruktansvärt ont.

Den natten sov jag inte alls mycket, fick fler sprutor och tabletter.

Nu vaknar Cornelia så jag får fortsätta en annan dag.

En sovande prinsessa.


Syskonen.


Dagen före...

Om 24 timmar så har vi antagligen vår andra prinsessa hos oss. Jättekonstig känsla! Vi fattar nog fortfarande inte vad som väntar oss. Jag har börjat packa lite men jag tycker det är svårt att veta vad jag ska ha med mig. Vi har köpt en stora syster present till Tindra som vi ska lämna när hon kommer upp och hälsar på, den kommer hon bli glad för. En barbie som är en sjöjungfru som man ska bada med och då ändrar håret färg :)

Idag kommer min mamma hit och ska hjälpa mig med lite städning. Ante och Tindra ska iväg på dansen och sen ska Tindra på kalas hos en tjej i klassen. Rolig dag för henne :)

Jag är fortfarande förkyld men jag har ingen feber så det ska nog gå enligt planerna. Vi ska vara på bb redan kl 6 imorgon.

Vi får se när jag skriver här igen, för er som är vän med mig på facebook kommer nog få se en bild på det lilla livet redan imorn om tid finns.

Sjukling.

Jag klarade mig från magsjuka! Vet inte riktigt heller om det var det Tindra hade. Hon kanske hade ätit nåt olämpligt bara. Men däremot så har jag åkt på världens dunder förkylning! Näsan rinner konstant, ont i halsen och känner mig allmänt kass. Jag har ingen feber tack och lov. Blir jag inte bättre så kommer kejsarsnittet att bli framskjutet. Vilket inte alls känns roligt. Är jag bara förkyld så går det att genomföra men får jag hosta eller feber så går det inte. Så det är bara att hålla tummarna.

Jag har fortfarande en del som jag vill fixa med innan måndag. Lite bakning kvar och sen vill jag sy några tygpåsar att ha i skötväskan. En med blöjor och en med tvättservetter bla. Vi har ju inte köpt en traditionell skötväska utan en väska som man kan använda även sen. Så facken i den var inte direkt anpassade för blöjor och liknande. Så därför ville jag sy några påsar att ha där i så man lätt kan hålla reda på grejerna :) Jag har tyg hemma och lite spetsband till så jag hoppas bara att jag ska få lite ork att sätta igång med det.

Nåt jag har lite ångest för är att vara ifrån Tindra dom här dagarna. Hon ska sova hos sin farmor som har tagit semester för vår skull. Tindra kommer gå i skolan som vanligt måndag, tisdag och onsdag. Men efter skolan får hon komma upp och vara med oss så hon känner att hon är en del i allt det här. Vill inte vara ifrån henne hela tiden och träffa henne först när vi kommer hem från sjukhuset. Hon är en i familjen och självklart ska hon få så mycket tid som möjligt tillsammans med oss. Jag vet inte riktigt hur länge jag kommer bli kvar på sjukhuset men jag hoppas verkligen att jag får åka hem på onsdag eftermiddag, senast! Jag tycker inte om att sova borta och fram för allt om jag inte får ha eget rum vilket dom inte kan garantera. Jag tycker inte om att känna mig i vägen och vara en belastning för andra, vill kunna ta hand om mig själv och lämna plats åt någon annan istället.

Nä nu ska jag lägga mig i soffan och se reprisen av Unga mödrar.

Magsjuka?

Nu sitter jag här i soffan i vardagsrummet. Tindra ligger i den andra soffan. För en stund sedan så kräktes hon i sängen och i toaletten. Nu väntar jag bara på om det kommer mera eller om det är över. Hoppas på det sist nämnda och att det är något hon har ätit eller liknande. Jag vill inte ha någon magsjuka nu känner jag. Det gör ont att både nysa och hosta så jag kan tänka mig att det inte gör mindre ont att kräkas när man är höggravid.
Allt jag kan göra är att hålla tummarna och sprita mig hela tiden.


Klagomuren.

Åhh nu är jag ganska trött på det här. Har så ont så att jag knappt kan gå, promenaderna till och från skolan med Tindra är ett rent helvete och jag går med tårar i ögonen. Jag har annars en hög smärttröskel men det här är inte kul alltså. Vända sig om i sängen går inte heller. Att det kan skilja så mycket på två graviditeter, det trodde jag inte. Är det åldern det beror på? Men så gammal är jag väl ändå inte? Men nu är det inte långt kvar!
Elva dagar, det ska jag nog stå ut med!

Måste säga grattis till våra fina vänner Emil och Sandra som fick en liten flicka! Så underbart. Blir inte många dagar mellan våra tjejer :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!