Uppdatering!

Nu är det vanlig vardag igen. Ante är tillbaks på jobbet och Tindra är i skolan. De här två veckorna har verkligen gått jättefort!

Tänkte berätta lite om förlossningen/snittet.

Söndagen den 12/2 så var det tänkt att Tindra skulle ha sovit över hos sin farmor och farfar eftersom vi skulle åka redan 5.30 på måndag morgon. Men jag såg på henne att hon inte ville och hon var lite blek. Hon sa att hon var tvungen att kräkas och det gjorde hon också. Jag sa till Ante att han fick ringa sin mamma och säga att Tindra inte kommer för jag ville verkligen inte att hon skulle åka dit om hon inte ville. Vi kom överens om att farmor skulle komma tidigt på måndag morgon istället och då blev Tindra jätteglad och mådde hur bra som helst efter hon fick reda på det. Tindra har alltid kunnat framkalla kräkningar när hon blir nervös och orolig.

Måndag 13/2 gick jag upp redan kl 4 eftersom jag skulle duscha med bakteriedödande svampar och ville inte behöva stressa. Väckte Ante kl 5 och vi packade det sista. Vi väckte Tindra och pratade lite med henne och förklarade att hon snart skulle få komma till oss på sjukhuset och hälsa på bebisen. Farmor kom och vi åkte till bb.

När vi kom fram dit fick jag lämna urinprov, blodprov, de satte ctg och gav mig dropp. Fick även kateter! Fy det var det värsta jag varit med om, gjorde inte så ont när de satte in den men fy vilken obehaglig känsla. Självklart blev jag ju kissnödig direkt och kallade på sköterskan, då sa hon, det är bara att du kissar, det kommer ju i röret. Men det tog ett bra tag för mig att kunna släppa det där att jag ligger i sängen och ska kissa. Känns ju som man kissar på sig. Men till slut kunde jag inte hålla mig längre och började gråta samtidigt som jag kissar. Kollade i påsen och visst kom väl kisset där i men fy så förnedrande det var.

7.50 rullas jag till operation där vi får vänta i ett väntrum. Ante fick byta om till klassiska gröna operationskläder.
De lägger ryggbedövning, som inte alls var så otäckt. Benen känns varma med en gång. Sen testar de så att jag är ordentligt bedövad innan de börjar operationen.

8.28 Börjar operationen och 8.43 föddes lilla Cornelia. Det var inte som på tv då de bara tar ut barnet utan de försöker att föda fram det genom snittet de gjort i magen. De trycker hårt på magen och hjälper barnet ut på det sättet. Det var väldigt obehagligt då man känner att de håller på men det gör inte ont. 9.26 är operationen klar och jag är ihop sydd och förs till bb igen.
Bedövningen släppte efter ett par timmar och då började jag få ont. Fick morfin sprutor mot smärtan. På eftermiddagen/kvällen så var det dags att gå ur sängen, ta bort katetern och duscha. Att ta sig upp ur sängen var det värsta jag varit med om, två stycken fick hjälpa mig och jag grät så ont gjorde det. Men när jag väl var uppe så kändes det inte så mycket. Men att lägga sig igen gjorde också fruktansvärt ont.

Den natten sov jag inte alls mycket, fick fler sprutor och tabletter.

Nu vaknar Cornelia så jag får fortsätta en annan dag.

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!