Härliga maj!

Vilket väder! Härligt!
I helgen så har vi varit på två kalas. I lördags så var det min kusin som hade fyllt 20 år som vi firade :) Igår var det Antes 80 åriga mormor vi firade. Tycker det är kul när man har nåt planerat på helgen, annars blir det lätt att man bara degar hemma.
Åhh är så glad för jag kommer inom en snar framtid att åka på shoppingresa till Ullared! Det ska bli så kul. Det ser jag verkligen fram emot, det blir antagligen att åka buss ner men det gör ingenting för resan kommer nog bli allt annat än långtråkig :)
På tordags morgon åker mannen i huset till Älvdalen, där ska han flugfiska, umgås och bara ha det trevligt. Det är han värd efter ha jobbar så mycket hela året :) Men det kommer bli tomt här hemma och vardagen är ju lite krånglig att få ihop när man bara är en förälder hemma. Kanske kan man inte äta när man är hungrig eller kissa när man är kissnödig utan man får göra sånt när det passar. Men det ska nog gå bra. Hoppas bara att Cornelia sover skapligt om nätterna så man inte är som en zombie om dagarna.
Nu är det dags att hänga lite tvätt!

16 maj.

I måndags så var det dags för ett nytt BVC besök. Det var en och en halv månad sen sist. Cornelia fick även vaccin. En spruta i vardera lår. Usch vad hon skrek lilla prinsessan. Men det gick över ganska snabbt. Till kvällen fick hon 39 i feber så hon fick lite alvedon. Hon väger nu 5110 och är 58 lång. Hon är ingen jätte om man säger så. Men så länge som hon följer sin kurva så är allt bra. Tindra vägde 5900 och var 62 lång vidsamma kontroll :)
Inte så mycket har hänt sen sist. Dagarna rullar på även om jag tycker att det är lite trist att bara gå hemma. Men det finns ju inte så mycket att göra heller. Öppna förskolan är inte riktigt min grej. Det är bara en massa skryt och jämförelser. Precis som i det där avsnittet i Solsidan om ni vet vilket jag menar :) Min unge kan äta tacos nu haha.
Vi försöker ju få bra rutiner här hemma med. Då är det svårt att gå iväg så himla mycket eftersom Cornelia somnar oftast i vagnen. Kanske på tider som hon egentligen inte behöver sova. Det är ju inte så att vi försöker hålla henne vaken om hon är trött men vi har märkt att om hon följer samma mönster varje dag med sömn och mat så mår hon bättre. Skriker inte alls och man vet direkt vad som är fel om hon är gnällig. Hon vaknar oftast bara en gång på natten nu. Hon somnar vid ca 20.30 och vaknar vid 2.30, ibland vill hon bara ha nappen då och sover vidare till 5.00 och få vill hon ha mat. Om hon inte vaknar vid 2.30 så brukar hon vakna vid 4 för att äta och sen sova vidare tills jag väcker henne vid 6.45
Så jag tycker inte alls det är så illa längre. Men visst nångång händer det att hon vaknar fler gånger eller tycker att hon ska vara vaken ett par timmar mitt i natten men då är det för att vi har brytit mönstret på dagen. Så då är jag hellre hemma och kanske har lite långtråkigt och får sova bra på natten än att vara ute och göra något kul och sen få en jobbig natt. För får jag inte sova någorlunda bra på natten så blir jag bara på dåligt humör på dagen och då är det lätt att det går ut över andra. Men visst ska det bli skönt när man kan börja använda sittdelen till vagnen, då tror jag nog inte att hon somnar lika lätt :) När det är så mycket annat spännande runt omkring.
Idag ska Ante på fest med jobbet. Det är alla chefer som ska ha en hel dag tillsammans. De vet inte vad de ska göra än men har fått vissa ledtrådar. Det är någon aktivitet de ska göra och sen blir det middag och dryck. När han är ute med cheferna så brukar han dricka lite för mycket och så blir nog fallet även idag. Jag är jätte noga med att Tindra inte ska se honom när han kommer hem. Tycker inte barn ska behöva se sånt. Jag personligen skulle aldrig dricka någon form av alkohol framför mina barn. Jag märker ju själv på folk hur de ändras i sättet och sättet de pratar när de får alkohol i sig. Barn är experter på att lägga märke till sånt. Jag dricker aldrig alkohol. Äter inte ens godis eller efterrätter med alkohol i. Finns ju de familjer som dricker vin till maten varje kväll. Det tycker folk inte är något konstigt men däremot är det konstigt om man skulle ta en grogg eller starköl varje kväll istället.  Är inte det typ samma sak? Alkohol som alkohol tycker jag. Många som skriver i sina bloggar och likande, speciellt tjejer att nu ska jag krypa ner i soffan och varva ner med ett glas rött och! Hon får en massa kommentarer om att det är hon värd och det är så mysigt bla bla. Skulle hon däremot skriva, nu ska jag ta mig en grogg och somna framför tvn så får hon helt andra reaktioner. Varför? Det är ju precis samma?
Jag känner bara att om man måste dricka vin till maten varje kväll så har man nog ett problem? Drick vatten eller nåt annat istället och föregå med gott exempel framför barnen. Det är min åsikt!
Nu är snart sommaren här och det ska bli så skönt att hela familjen är ledig i sex veckor tillsammans. Tindra är ju självklart ledig hela sommaren :) Vi har en massa födelsedagar och ett dop framför oss. Vi ska ju även börja att planera vårat dop :) Jag är ju inte troende för fem öre och skulle egentligen helst vilja ha en namn fest istället men eftersom Tindra är döpt så kommer även Cornelia döpas. Skulle vilja knåpa ihop mina egna dopkort men det är så många som ska bjudas och det tar tid att göra dom så det är inte säkert att det finns tid. Jag ska ju även baka allt själv förutom tårtorna. Sju sorters kakor och bullar ska det va!
Nu hinner jag inte mer. Vi ses!

Hej hej :)

Nu var det dags igen för ett litet inlägg.
Här hemma rullar allt på. Cornelia växer och frodas. Hon har blivit väldigt mycket lugnare, inte alls lika skrikig utan riktigt mysig. Hon kan sitta i babysittern och vara nöjd långa stunder. Då hinner jag att diska, bädda, laga mat och annat. På dagarna gråter hon nästan ingenting. På kvällarna kan hon vara lite gnällig. Men det är inte alls som förut. Nätterna har också blivit bättre. Igår somnade hon kl: 20.30 och vaknade 06.00 Så hon sov hela natten :) Men varje natt är inte likadan. Ibland vaknar hon två gånger och vill ha mat eller nappen och ibland vaknar hon bara en gång.
Vi har märkt att Cornelia börjar få platt bakhuvud. Hon ligger inte ner så himla mycket på dagarna och gör hon det så har vi alltid en fluffig kudde under. Så jag lånade en bärsele från BVC och tänkte att hon kunde sova i den på dagarna men den gillade hon inte alls. Hon vill inte titta åt mitt håll utan vill vara med där det händer, alltså utåt. Det är likadant när vi bär henne så vill hon titta utåt. Så nu väntar vi bara på att hon ska bli lite stadigare i nacken så kanske vi kan använda bärselen lite. Har även tänkt att köpa en Bumbo stol, i de kan de börja sitta redan vid tre månaders ålder. Bara de är starka och kan hålla upp huvudet. En sån skulle nog passa henne perfekt då hon tycker det är tråkigt att ligga ner. Hon vill helst sitta i knät eller liknande. Ligga på magen är nog det värsta hon vet! Hon blir helt hysterisk. Tindra var likadan.
Valborg firade vi tillsammans med Leif, Josephine och deras tre barn. Vi grillade, barnen lekte och vi gick till fritidsgården här i närheten. Där hoppade de i hoppborg, åt sockervadd och kollade på zumobrottning. Killarna och barnen gick och tittade på elden medans jag och Josephine var hemma med våra småttingar. De var kvar till 22.30 och efter det stupade vi i säng! Men det var en jätte trevlig dag :)
Igår var jag och Tindra på stan och handlade lite nya kläder till Cornelia. Det blev en hel del fint vi hittade. Men vad dåligt det är med bodys. Det är ju inte speciellt praktiskt att ha vanliga tröjor på så här små barn. Dom åker ju bara upp så är hela ryggen och magen bar. Men några hittade vi iallafall. Köpte även en supersöt jacka. Åhh den är så fin. Kan lägga upp bild lite senare eller imorn.
Nu ska jag passa på att kolla lite på tv innan prinsessan vaknar :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!