16 maj.

I måndags så var det dags för ett nytt BVC besök. Det var en och en halv månad sen sist. Cornelia fick även vaccin. En spruta i vardera lår. Usch vad hon skrek lilla prinsessan. Men det gick över ganska snabbt. Till kvällen fick hon 39 i feber så hon fick lite alvedon. Hon väger nu 5110 och är 58 lång. Hon är ingen jätte om man säger så. Men så länge som hon följer sin kurva så är allt bra. Tindra vägde 5900 och var 62 lång vidsamma kontroll :)
Inte så mycket har hänt sen sist. Dagarna rullar på även om jag tycker att det är lite trist att bara gå hemma. Men det finns ju inte så mycket att göra heller. Öppna förskolan är inte riktigt min grej. Det är bara en massa skryt och jämförelser. Precis som i det där avsnittet i Solsidan om ni vet vilket jag menar :) Min unge kan äta tacos nu haha.
Vi försöker ju få bra rutiner här hemma med. Då är det svårt att gå iväg så himla mycket eftersom Cornelia somnar oftast i vagnen. Kanske på tider som hon egentligen inte behöver sova. Det är ju inte så att vi försöker hålla henne vaken om hon är trött men vi har märkt att om hon följer samma mönster varje dag med sömn och mat så mår hon bättre. Skriker inte alls och man vet direkt vad som är fel om hon är gnällig. Hon vaknar oftast bara en gång på natten nu. Hon somnar vid ca 20.30 och vaknar vid 2.30, ibland vill hon bara ha nappen då och sover vidare till 5.00 och få vill hon ha mat. Om hon inte vaknar vid 2.30 så brukar hon vakna vid 4 för att äta och sen sova vidare tills jag väcker henne vid 6.45
Så jag tycker inte alls det är så illa längre. Men visst nångång händer det att hon vaknar fler gånger eller tycker att hon ska vara vaken ett par timmar mitt i natten men då är det för att vi har brytit mönstret på dagen. Så då är jag hellre hemma och kanske har lite långtråkigt och får sova bra på natten än att vara ute och göra något kul och sen få en jobbig natt. För får jag inte sova någorlunda bra på natten så blir jag bara på dåligt humör på dagen och då är det lätt att det går ut över andra. Men visst ska det bli skönt när man kan börja använda sittdelen till vagnen, då tror jag nog inte att hon somnar lika lätt :) När det är så mycket annat spännande runt omkring.
Idag ska Ante på fest med jobbet. Det är alla chefer som ska ha en hel dag tillsammans. De vet inte vad de ska göra än men har fått vissa ledtrådar. Det är någon aktivitet de ska göra och sen blir det middag och dryck. När han är ute med cheferna så brukar han dricka lite för mycket och så blir nog fallet även idag. Jag är jätte noga med att Tindra inte ska se honom när han kommer hem. Tycker inte barn ska behöva se sånt. Jag personligen skulle aldrig dricka någon form av alkohol framför mina barn. Jag märker ju själv på folk hur de ändras i sättet och sättet de pratar när de får alkohol i sig. Barn är experter på att lägga märke till sånt. Jag dricker aldrig alkohol. Äter inte ens godis eller efterrätter med alkohol i. Finns ju de familjer som dricker vin till maten varje kväll. Det tycker folk inte är något konstigt men däremot är det konstigt om man skulle ta en grogg eller starköl varje kväll istället.  Är inte det typ samma sak? Alkohol som alkohol tycker jag. Många som skriver i sina bloggar och likande, speciellt tjejer att nu ska jag krypa ner i soffan och varva ner med ett glas rött och! Hon får en massa kommentarer om att det är hon värd och det är så mysigt bla bla. Skulle hon däremot skriva, nu ska jag ta mig en grogg och somna framför tvn så får hon helt andra reaktioner. Varför? Det är ju precis samma?
Jag känner bara att om man måste dricka vin till maten varje kväll så har man nog ett problem? Drick vatten eller nåt annat istället och föregå med gott exempel framför barnen. Det är min åsikt!
Nu är snart sommaren här och det ska bli så skönt att hela familjen är ledig i sex veckor tillsammans. Tindra är ju självklart ledig hela sommaren :) Vi har en massa födelsedagar och ett dop framför oss. Vi ska ju även börja att planera vårat dop :) Jag är ju inte troende för fem öre och skulle egentligen helst vilja ha en namn fest istället men eftersom Tindra är döpt så kommer även Cornelia döpas. Skulle vilja knåpa ihop mina egna dopkort men det är så många som ska bjudas och det tar tid att göra dom så det är inte säkert att det finns tid. Jag ska ju även baka allt själv förutom tårtorna. Sju sorters kakor och bullar ska det va!
Nu hinner jag inte mer. Vi ses!

Kommentarer
Helen

Åh Jenny, jag känner mej med ensam här. Jag har inga vänner som är mammalediga just nu. Jag försöker ragga upp andra mammor, men de är svårflörtade.

Du vill inte ta lite barnvagnspromenader med mej? Var i stan bor du? Jag bor ju i Vilbergen...

Du har ju min mail om du är sugen på att ses....Jag gillar öppna förskolan här I Vilbergen/söderledskyrkan, där är det ganska så vettiga och trevliga föräldrar, har inte stött på ngt skryt än. Men så är ju Alfons bara 2 månader så vi har ju inte så mkt att tävla om än;P

Alfons och jag var där iallfall förra torsdagen och han tyckte det var jättespännande att sitta med på sångstunden och titta på allt och alla.

och när man kommer med en liten bebis så får man så mkt kontakt med andra, det är som med hundtricket fast bebistricket istället. Alla vill prata med en!=)

Det är min räddning, för utan öppna förskolan skulle jag vara superensam!Jag känner sådär med, med rutinerna, att jag kan inte springa ute hur som helst för då sover Alfons också och det slutar i att han sover över måltider och så. Och det är bökigt för oss att amma ute med alla kläder som är ivägen. Men snart så är det sommar och då blir det lite smidigare...Alfons sover oftast hela nätter, vaknar runt femtiden, då har han oftast sovit sen ca 9-10 på kvällen så då känner jag press under dagen att han måste hinna ta igen alla måltider han avstod under natten. Knas man är som blir stressad över allt och ingetting.Visst är det jobbigt med att lämna och hämta storasyster hela tiden? Det stör vår amning med för ibland så vill han äta precis när vi ska gå, och då måste vi gå utan mat för att komma i tid, och så somnar han i vagnen och blir lite svårväckt och ammar mkt senare än vad han skulle ha gjort om vi inte hade rusat iväg hemifrån sådär.

Jag kan ju inte styra amningen, för matar jag honom när han inte är hungrigt så suger han inget bra och då kan man få mjölkstockning av det samt att han inte äter sej mätt.Gud vad gnällig kommentar det här blev då!;P

Jag lovar, såhär råkig är jag inte. Men det är skönt att gnälla tillsammans med ngn som vet precis hur det är.....=)Det är skönt att vi har årstiden på vår sida med vår och sol för det mesta!Kramar/Helen

2012-05-16 @ 19:18:09

Designen är gjord gratis av: Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!